Виж ме, Видения в квартал Бичкиня – началото

„Бичкинята“ ще е първата спирка на „ФестивалНО в квартала“ в Габрово – проект, който община Габрово ще изпълнява с подкрепата на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. и в центъра, на който ще постави нова културна форма на общуване и взаимодействие между творци и публика, базирана върху човешката сетивност.

В дните 23, 24, 30 юни и 1 юли пространството в двора на Основно училище „Христо Ботев“ ще се превърне в сцена за различни събития, които са част от модул „Виж ме, Видения“. Той ще насочи вниманието ни към нашето основно възприятие – зрителното и ще предизвика публиката да се включи в онова, което ще се случва около нея.

Жителите на квартала и всеки, който пожелае да им гостува в посочените четири дена, ще имат едно впечатляващо и фестивалНО начало на лятото с иновативни форми на театър-форум, в които публиката участва като сценарист и режисьор, ателиета, обвързани с куклените постановки, визуална инсталация, изложби, пърформънси, ателиета за рисуване със светлина, танцово представление с огън.

Всички сме гледали спектакли по текстове на…, с участието на…, хореография и сценография на…, но колко от вас са били в ролята на всички тях? И можем ли видяното да пресъздадем със свои похвати, свои идеи и изобщо да освободим въображението си и да видим какво ще стане на сцената? Е, отговора ще разберем скоро – всеки петък и събота до края на месец юни в двора на училище „Христо Ботев“.  

И ако до тук все още имате съмнения, че на всички от „Бичкинята“ им предстои нещо вълнуващо – елате, за да видите.  Ние ви обещаваме много настроение и неповторими емоции, както за най-малките, така и за техните каки, батковци, майки, бащи, лели, чичовци, баби и дядовци. Очакваме ви и се чувствайте свободни да каните всеки на нашите – ваши събития, типично по габровски.

Това е само началото…

Следете всички информационни канали на Община Габрово, където ще споделяме с вас всичко предстоящо.

Дейностите по модула „Виж ме, Видения” се реализират в партньорство с Фондация „От БГ“.