Модул „Чуй ме, Усети звука“

„ФестивалНО в квартала“ в района на квартал Младост изпълни в целия си смисъл идеята за взаимодействието на културата, изкуството и човека с неговите сетива и емоции. Четири невероятни концертни вечери, оживиха пространството в и около училище „Св.Св. Кирил и Методий“. Най-младият квартал на Габрово и неговите жители показаха как могат да се забавляват, непринудено, без приготовления, дори по чехли в квартала. От вечер на вечер информацията за хубавата музика и приятната атмосфера се разчуваше все повече и повече, и събираше публика от всички точки на града.

От своя страна организаторите на модула НЧ „БУДИТЕЛИТЕ – 2017“ изненадаха взискателната публика, с интересна селекция от музикални жанрове и изпълнители. В прохладните летни  вечери имаше за всеки по нещо – от латино джаз до бразилски ритми, завръщащия си популярност суинг, фламенко фюжън, аржентински танга  и то в изпълнение на най-добрия бандонеонист в света Стоян Караиванов. Балкански ритми звучаха, но по един интересен начин вместо с инструменти – с музика от тела. Градуса на настроението вдигаха Kottarashky and The Rain Dogs и разбира се  непреходните Дуо Вал-Ди и Георги Минчев Оркестра – Г.М.О., които зарадваха малки и големи със златните хитове на „бате Гошо“.

Освен концертни вечери модулът „Чуй ме, Усети звука“ предложи на децата четири музикални ателиета, в които те имаха възможност да се запознаят с различни музикални инструменти, ритмите, динамиката, различни музикални стилове и техники, за да се уверят, че „Всичко може да се опише с музика и музиката е навсякъде около нас“.