„ФестивалНО в квартала“ се завръща с модул „Докосни ме, Усети допира!“ на 17 и 18 август, 7 и 8 септември в кв. “Христо Ботев“ 

„ФестивалНО в квартала“ се завръща в квартал „Христо Ботев“ след кратка лятна почивка, в която определено не почива, а използва времето да подготви следващия модул, който по-запознатите очакват с голямо нетърпение.

След като преминахме през „Виж ме, Видения“ и „Чуй ме, Усети звука“ се подготвяме да преживеем следващото сетиво на човека – допира. Но дали усещането от допира е само физическо? Нужно ли е да се доближаваме до толкова, че да докосваме, за да усещаме? Само докосването с контакт ли носи положителни или отрицателни емоции? А какво усещане носи докосването до други места, култури, до изкуството, до чужди светове… до Бога? Тези отговори и на още много незададени въпроси ще търсим в рамките на модула, посветен на допира.

Започваме следващата седмица на 17 август по хладината от 20:00 часа със стендъп комедийно шоу на Венсан „Животът ме изненада!”, за която обаче трябва да имате предвид, че е препоръчителна възрастова граница 16+. По тъмно в 21:00 ч. ще стане горещо с огнения артист Бояна Русева, която ще представи истинско Огнено шоу.

Петъчният 18 август се очертава изключително активен със спорт, танци, емоции и магия. Работилници за всякакви възрасти ще има от 17 до 19 ч., в тях ще може да направите първи стъпки в брейк танци, жонгльорство с огън, поул  денс и магия. А какво предстои след това? Вариететен спектакъл – „Докосни ме, Усети допира!“, който ще ни „отвори очите“, че  „В Изкуството докосването не е физическо, а нещо много повече. Изкуството докосва сърцата. В него душите се преплитат…“ – от 21 ч.

Следете интернет страницата на Фестивала FestivitIN the Neighbourhood (gabrovo.bg), където може да се запознаете с идеята на проекта и програмата на различните модули, както и снимки от изминалите такива.

Модулът „Докосни ме, Усети допира!“ се реализира  в партньорство със Сдружение „Куик Хендс Проджект“, а мястото ще е квартал “Христо Ботев“ –  в двора на Начално училище „Васил Левски“.